تغييرات ساختار سنی جمعيتی 30 ساله در ایثارگران: نگاهی به گذشته، حال و آینده
این مطالعه با هدف پیش بینی تغییرات 30 ساله (گذشته،حال، و آینده) در ساختار سنی ایثارگران به منظور امکان برآورد میزان نیازهای خدمات بهداشتی درمانی، تعیین و اولویت بندی این نیازها برای سالهای آتی و برنامه ریزی ارائه خدمات مناسب و اختصاصی آنها طراحی و اجرا شده است.
کسب مهارت و مدیریت بیماریها و سندرومهای سالمندی
به منظور دستیابی به سالمندی سالم و موفق پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان، دوره آموزش مهارتهای حرفهای سالمندیاری، دورههای هدفمند به ارائه کنندگان خدمات سلامت و توانمند سازی سالمند و مراقبین سالمند را برگزار میکند.
نیازسنجی سلامت جمعیت ایثارگران
این مطالعه با هدف نیازسنجی سلامت جسمی و روانی جانبازان از جمعیت ایثارگران، تدوین و طراحی شده است. این پژوهش کیفی، اکتشافی و توصیفی در افق زمانی تک مقطعی و با شیوه گردآوری داده ها از طریق استفاده از بررسی اسناد و پانل خبرگان به احصائ نیازهای سلامت جانبازان پرداخته است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان، جمعه نوزدهم اردیبهشت ماه 1404 وبینار آموزشی با عنوان " تازه های سلامت در ارولوژی و سالمندی" به همت این پژوهشکده و با همکاری شرکت متد، اداره کل پیشگیری بنیاد شهید و امور ایثارگران، اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی و دانشگاه شهید صدوقی یزد، ویژه پزشکان پایش سلامت بنیاد شهید و امور ایثارگران در قالب آموزش مداوم پزشکی با هدف ارتقاء سطح آگاهی ارائه دهندگان خدمات در حوزه سلامت برگزار گردید. این وبینار با استقبال چشمگیر بیش از 200 نفر که اکثریت آنها از پزشکان پایش سلامت همکار با بنیاد بودند، مواجه شد.
در ابتدا دکتر والی متخصص ارولوژی و سرپرست پژوهشکده، به اهمیت موضوع ارولوژی و انواع بیماریهای مرتبط با کلیه و مجاری ادراری به خصوص در سالمندان تأکید کردند. در ادامه، خانم دکتر بتول موسوی، متخصص پزشکی اجتماعی، به اهمیت موضوع سالمندی و اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ارولوژی بخصوص در سالمندان اشاره کردند. سپس آقای دکتر مهدی دادپور، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص ارولوژی، درباره هماچوری میکروسکوپی و گروس، هایپرپلازی خوش خیم پروستات و کنسر پروستات، بدخیمیهای دستگاه ادراری سرطان مثانه، کلیه، لگنچه، حالب، بیضه صحبت کردند. در ادامه، آقای دکتر بهنام شکیبا، دانشیار علوم پزشکی ایران و متخصص اندوارولوژی، توضیحاتی درباره سنگهای ادراری و سنگهای کلیه بویژه در سالمندان ارائه نمودند. آقای دکتر جواد مینوئی فر، متخصص بیماریهای عفونی و مدیرعامل شرکت متد، نیز عفونتهای ادراری در سالمندان را تشریح کردند. در ادامه آقای دکتر علی زارع هروکی متخصص اورولوژی و استادیار دانشگاه شهید صدوقی یزد درمورد بیماریهای منتقله جنسی صحبت کردند و آقای دکتر رضا ولی پور استادیار دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی و فلوشیپ اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی به بیان ناتوانیهای جنسی پرداختند. در انتها خانم دکتر نیلوفر رستمی نژاد استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران و متخصص اورولوژی زنان در خصوص مثانه نوروژنیک، بیاختیاری ادراری و مشکلات ارولوژیک زنان و افراد سالمند سخنرانی نمودند.
این وبینار بخشی از سلسله آموزشهای طراحی شده توسط پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان است که بر روی مسأله سالمندی جانبازان تمرکز دارد. در این راستا برنامه های آموزشی متعددی طراحی شده که در آینده ای نزدیک بصورت متوالی برگزار خواهد شد که این برنامه ها به بررسی چالشها و نیازهای خاص این گروه میپردازد. از تمامی پزشکان و متخصصان دعوت میشود تا در برنامههای آینده این پژوهشکده شرکت نمایند تا بتوانیم با همفکری و همکاری، گامهای مؤثری در راستای سلامت جامعه برداریم.