تغييرات ساختار سنی جمعيتی 30 ساله در ایثارگران: نگاهی به گذشته، حال و آینده
این مطالعه با هدف پیش بینی تغییرات 30 ساله (گذشته،حال، و آینده) در ساختار سنی ایثارگران به منظور امکان برآورد میزان نیازهای خدمات بهداشتی درمانی، تعیین و اولویت بندی این نیازها برای سالهای آتی و برنامه ریزی ارائه خدمات مناسب و اختصاصی آنها طراحی و اجرا شده است.
دوره های دانش افزایی مهارت های شناختی ارتباطی
مهارتهای ارتباطی و شناختی به توانایی انتقال موثر اطلاعات به دیگران اشاره دارد که می تواند به صورت کلامی، غیرکلامی یا مکتوب باشد. این مهارت ها می توانند در بهبود کیفیت زندگی فردی و شغلی افراد تاثیرگذار باشند و نقش مهمی در رضایت مندی افراد ایفا می کنند.
نیازسنجی سلامت جمعیت ایثارگران
این مطالعه با هدف نیازسنجی سلامت جسمی و روانی جانبازان از جمعیت ایثارگران، تدوین و طراحی شده است. این پژوهش کیفی، اکتشافی و توصیفی در افق زمانی تک مقطعی و با شیوه گردآوری داده ها از طریق استفاده از بررسی اسناد و پانل خبرگان به احصائ نیازهای سلامت جانبازان پرداخته است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان، پنجشنبه ششم دی ماه وبینار آموزشی با عنوان "آنفلوانزا در سالمندان" به همت این پژوهشکده و با همکاری شرکت متد، اساتید دانشگاه توانبخشی و سلامت اجتماعی و دانشگاه علوم پزشکی ایران، با هدف ارتقاء سطح آگاهی پزشکان و متخصصان حوزه سلامت برگزار گردید. این وبینار با استقبال چشمگیر بیش از ۳۰۰ نفر که اکثریت آنها از پزشکان پایش سلامت همکار با بنیاد شهید و امور ایثارگران بودند، مواجه شد.
دکتر والی، سرپرست پژوهشکده، به اهمیت پیشگیری و مدیریت آنفلوانزا در سالمندان اشاره کرد و بیان داشت:
"ایثارگران سالمند به عنوان یکی از آسیبپذیرترین گروههای سنی در برابر بیماریها، نیازمند توجه ویژهای هستند. هدف ما از برگزاری این وبینار، افزایش آگاهی و توانمندسازی پزشکان در ارائه خدمات بهتر به این گروه سنی است."
در این وبینار، خانم دکتر بتول موسوی، متخصص پزشکی اجتماعی، به اهمیت موضوع و اپیدمیولوژی آنفلوانزا پرداخت. سپس آقای دکتر دلبری، استاد دانشگاه و متخصص طب سالمندی، فیزیولوژی پیری و پاسخهای ایمنی به آنفلوانزا را تشریح کردند. در ادامه، آقای دکتر مدیریان، دانشیار دانشگاه و متخصص طب اورژانس، در خصوص علائم بالینی و تشخیص آنفلوانزا در سالمندان صحبت کردند. آقای دکتر جواد مینوئی فر، متخصص بیماریهای عفونی، درمان آنفلوانزا در سالمندان و تجربیات بالینی خود در رابطه با درمان ایثارگران را ارائه دادند. در انتها خانم دکتر نیکصولت، متخصص طب سالمندی و آقای دکتر یوسفی متخصص بیماریهای عفونی، به ارائه مطالب علمی خود درباره پیشگیری و واکسیناسیون آنفلوانزا در سالمندان پرداختند.
این وبینار بخشی از سلسله آموزشهای طراحی شده توسط پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان است که بر روی مسأله سالمندی جانبازان تمرکز دارد. در این راستا، برنامههای آموزشی متعددی در آینده نزدیک طراحی و برگزار خواهد شد که به بررسی چالشها و نیازهای خاص این گروه میپردازد. از تمامی پزشکان و متخصصان دعوت میشود تا در برنامههای آینده این پژوهشکده شرکت نمایند تا بتوانیم با همفکری و همکاری، گامهای مؤثری در راستای سلامت جامعه برداریم.
فایل های ارائه شده در وبینار در قسمت مطالعه بیشتر قابل مشاهده میباشد.