پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان

 

تغييرات ساختار سنی جمعيتی 30 ساله در ایثارگران: نگاهی به گذشته، حال و آینده

 این مطالعه  با هدف پیش بینی تغییرات 30 ساله (گذشته،حال، و آینده) در ساختار سنی ایثارگران به منظور امکان برآورد میزان نیازهای خدمات بهداشتی درمانی، تعیین و اولویت بندی این نیازها برای سالهای آتی و برنامه ریزی ارائه خدمات مناسب و اختصاصی آنها طراحی و اجرا شده است. 

 

کسب مهارت و مدیریت بیماری‌ها و سندروم‌های سالمندی

 
به منظور دستیابی به سالمندی سالم و موفق پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان، دوره‌ آموزش مهارت‌های حرفه‌ای سالمندیاری، دوره‌های هدفمند به ارائه کنندگان خدمات سلامت و توانمند سازی سالمند و مراقبین سالمند را برگزار میکند.

 

نیازسنجی سلامت جمعیت ایثارگران

 
این مطالعه با هدف نیازسنجی سلامت جسمی و روانی جانبازان از جمعیت ایثارگران، تدوین و طراحی شده است.  این پژوهش کیفی، اکتشافی و توصیفی در افق زمانی تک مقطعی و با شیوه گردآوری داده ها از طریق  استفاده از  بررسی اسناد و پانل خبرگان به احصائ نیازهای سلامت جانبازان پرداخته است.

نشست مشترک شرکت متد، پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان و دانشگاه توانبخشی و سلامت اجتماعی با محور سالمندی در ایثارگران

با توجه به اهمیت موضوع سالمندی در ایثارگران و تاکید ریاست عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران جناب آقای مهندس اوحدی به رفع چالش های دوره سالمندی و خدمت رسانی مناسب به جامعه هدف، جلسه ای در روز شنبه 23/1/1404 در محل سالن جلسات شرکت متد با حضور مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره شرکت متد جناب آقای دکتر مینوئی فر و معاونت های تخصصی این شرکت، رئیس انجمن سالمندی ایران و استاد دانشگاه توانبخشی و سلامت اجتماعی جناب آقای دکتر احمد دلبری و سه نفر از اعضای هیات علمی این دانشگاه، سرپرست پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان جناب آقای دکتر عباس والی و روسای گروههای پژوهشی پژوهشکده، روسای بیمارستان روانپزشکی صدر و نیایش، مدیر درمانگاه شاهد و کارشناسان این حیطه برگزار شد.

photo18071617350

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده، در این جلسه مسائل و چالش های پیش روی جامعه ایثارگر مورد بحث و بررسی قرار گرفت. نکات کلیدی و محور های اصلی گفتگو در این جلسه به شرح زیر بود:

-تأکید بر توانمند سازی ایثارگران با هدف سالمندی سالم، لزوم دسترسی به خدمات درمانی و پیشگیرانه برای سالمندان جانباز و خانواده‌های شهدا، اولویت‌دهی به غربالگری و پایش سلامت مستمر جهت کاهش خطر و بار بیماری‌های مزمن مانند قلبی، عروقی، دیابت و ارتقاء کیفیت زندگی

- فرهنگ سازی و حمایت از خدمات نگهداری  و پرستاری در منزل با توجه به اهمیت و نقش مثبت خانه و خانواده در سلامت افراد

-تعریف دوره های آموزشی از مبتدی تا پیشرفته در گروه ها و سطوح  مختلف از جمله آموزش سالمندیاری برای مراقبین جانباز و والدین شهدای سالمند، آموزش همه پزشکان پایش سلامت به صورت مستمر  و تدوین دوره های سالمند شناسی برای پزشکان علاقمند

 -استفاده از ابزارهای هوشمند در پایش سلامت ایثارگران

- ترسیم نقشه راه پژوهش در دوره سالمندی ایثارگران برای نشان دادن شکاف بین وضع موجود و مطلوب و راههای رسیدن به سالمندی سالم

در پایان مدیرعامل محترم شرکت متد با اشاره به جمله‌ی "سالمندی تهدید نیست، بلکه یک فرصت است"، خاطرنشان کردند: "ما موظفیم از تجربیات و حضور این عزیزان به عنوان گنجینه‌های جامعه بهره ببریم. با برنامه‌ریزی دقیق، استفاده از فناوری و تقویت حمایت‌های خانوادگی، می‌توانیم دوران سالمندی آنان را با سلامت، عزت و آسایش همراه سازیم." ایشان اظهار امیدواری کردند که این جلسه گام مهمی در جهت ساماندهی وضعیت سالمندان جانباز و خانواده‌های شهدا است. جلسات بعدی با حضور اساتید سه مرکز و تهیه برنامه های آموزشی، پژوهشی و اجرایی با هدف کاربردی شدن در سیستم خدمات رسانی به جامعه ایثارگری ادامه خواهد داشت.

     photo18071617323  photo18071617327    

آمار سایت

  • کاربران 3
  • مطالب 450
  • نمایش تعداد مطالب 2420228

آخرین خبر

بررسی پروپوزال با عنوان" بررسی جامع وضعیت سلامت جسمی، روانی و اجتماعی جانبازان ( یک پیمایش ملی) "

 salmandiبه گزارش روابط عمومی پژوهشکده، جلسه‌ای به منظور بررسی پروپوزال "بررسی جامع وضعیت سلامت جسمی، روانی و اجتماعی جانبازان (یک پیمایش ملی)" با اساتید دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در تاریخ شنبه 27 اردیبهشت ماه در پژوهشکده برگزار شد. در این جلسه که با حضور جناب آقای دکتر احمد دلبری متخصص طب سالمندی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن سالمندی ایران، خانم دکتر الهام هوشمند سالمند شناس و عضو هیات علمی دانشگاه، آقای دکتر بیدخوری، اپیدمیولوژیست و عضو هیات علمی دانشگاه، آقای دکتر ساعتچی، اپیدمیولوژیست و عضو هیات علمی دانشگاه، دکتر عباس والی ریاست پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان، خانم دکتر بتول موسوی رییس گروه پیشگیری، خانم دکتر گنج پرور مدیر پژوهش و خانم مهندس عبدالکریمی کارشناس پژوهش برگزار شد اهداف پروپوزال، ابزارهای جمع آوری اطلاعات و متد مطالعه به بحث و بررسی گذاشته شد. در پایان مقرر شد اصلاحات لازم انجام و پروپوزال در جلسه بعد با حضور نمایندگان معاونت بهداشت و درمان ارائه و نقطه نظرات آنها دریافت شود.

ezterabzodaee 1 

 ezterabzodaei 2

impacts of landmine iran

گزارشي از اولين…