جستجو

 
پنج شنبه
فروردين
1403
09
 

guideline ini lower limb amputationراهنمای سلامت و توانبخشی در قطع عضو اندام تحتانی 

نويسنده: دکتر شکوفه شهریار

 شابک: 978-964-9930-53-4

چاپ: اول بهار 1389 

ناشر: پژوهشکده مهندسي و علوم پزشکي جانبازان

قطع عضو يک حادثه بزرگ و تلخ در زندگي هر فردي است که نياز به همراهي و همياري تعداد زيادي از افراد از قبيل تيم جراحي، پرستاري، توانبخشي و بالاخره خانواده فرد دارد تا وي بتواند با شرايط جديد زندگي خود بدون پا، تطابق حاصل کند و يک زندگي مستقل داشته باشد. از طرفي مراقبت از افراد قطع عضو بستگي زيادي به سلامت عمومي و قدرت بدني بيمار دارد. افرادي که پاي مصنوعي دارند بايد به کرات سازنده عضو مصنوعي خود را ملاقات کنند تا بالاخره يک پاي مصنوعي کاملاً مناسب براي آنها تهيه شود.

توانبخشی و شغل درماني (طريقه تطابق فرد قطع عضو در محيط کارش)و آموزش راه رفتن صحيح براي فردي که قطع پا شده است مورد نياز است تا بتواند به طور مستقل زندگي خود را اداره کند.

آموزش هاي روانشناختي براي تطابق روحي و هيجاني فرد قطع عضو، ممکن است لازم باشد. افراد قطع عضوي که به دلايلي نمي توانند از عضو مصنوعي استفاده کنند نياز به ياري بيشتري براي تحرک و جابجایی خود دارند.

از طرف ديگر بايد توجه داشت که قطع عضو ريسک بيماري هاي ديگر را زياد مي­کند. بدليل کاهش تحرک و فعاليت فيزيکي فرد يک سري بيماريهاي ديگر بطور ثانويه براي فرد عارض مي­شود از قبیل چاقي، ديابت، سنگ کليه، بيماريهاي عضلاني اسکلتي مثل کمردرد و زانو درد. (2،1)

در اين کتاب بر آن شديم تا با شناخت مشکلات شايع در افراد قطع اندام تحتانی، بتوانيم راههاي پيشگيري از اين بيماريها را بشناسيم و به کار بنديم و گامي در جهت حفظ و اعتلاي سلامت جانباران عزيز، هر چند کوچک، برداريم.

دریافت فایل کتاب راهنمای سلامت و توانبخشی در قطع عضو اندام تحتانی