جستجو

 
جمعه
فروردين
1403
10
 

guideline for patients with kidney transplantراهنمای بهداشت و سلامت برای بیماران پیوند کلیه و مراقبین بهداشتی آنها 

تألیف:دکتر ایرج نجفی، دکتر مهدی معصومی، دکتر مسعود حیدری، دکتر لیلا بستان شیرین

شابک: 978-964-9930-63-3 

نوبت چاپ: اول بهار 1389

ناشر: پژوهشکده مهندسي و علوم پزشکي جانبازان

 

از دهه 60 میلادی سه روش دیالیز خونی، دیالیز صفاقی و پیوند کلیه به عنوان درمانهای جایگزینی برای نارسایی انتهایی کلیه مورد استفاده قرار گرفته است. در طول این سالها متخصصین مختلف بعضاً یکی از این روشها را به عنوان روش ایده آل مورد توجه قرار داده اند و هر کدام سعی داشتند که با ذکر دلایلی روشهای دیگر را زیر سئوال برده و بیماران را فقط به روش مورد نظر خود درمان نمایند.

آقای دکتر لامیر در سال 1997روش Integrated care (درمان تلفیقی) را در درمان بیماران با نارسایی کلیه پیشنهاد کرد. در این روش بیماران با نارسایی انتهایی کلیه تا موقعی که کلیه پیوندی مناسب پیدا کنند ابتدا تحت درمان جایگزینی دیالیز صفاقی قرار گرفته و بعد از چند سال که باقیمانده کار کلیه خود را از دست دادند و یا دچار عوارض دیالیز صفاقی گردیدند، تا بدست آوردن کلیه روی همودیالیز خواهند بود، در حقیقت دو روش دیالیز صفاقی و خونی، برای پرکردن زمانی که بیمار در لیست انتظار برای دریافت کلیه قرار دارد، بعنوان درمان جانبی و کمکی نقش خود را ایفاء می نمایند.

علتی که دیالیز صفاقی بعنوان اولین شروع پیشنهاد گردیده است، سالم بودن این روش است بدین معنی که در مقایسه با دیالیز خونی این روش حاوی نکات مثبت و خصوصیات ارجح و منافعی است که شروع درمان جایگزینی با آنرا بعنوان یک اصل شناخته شده و قانون کلی، گریزناپذیر می سازد. البته در توجیه این طرح وارد شده است که زنده نگاه داشتن یک بیمار کلیوی 30 سال بعد از اینکه کلیه خود را از دست داد، فقط در سایه بکارگیری این سه روش بصورت توأم امکان پذیر خواهد بود و هیچکدام از این روشها آنقدر بدون اشکال و خالی از عوارض نخواهند بود که بتوانند به تنهایی این وظیفه مهم را با موفقیت به اتمام رسانند.

دانلود فایل کتاب راهنمای بهداشت و سلامت برای بیماران پیوند کلیه و مراقبین بهداشتی آنها